Ялавічына падаражэе на 10%, свініна — на 8%. 21.by

Ялавічына падаражэе на 10%, свініна — на 8%

25.05.2011 — Новости Общества |  
Размер текста:
A
A
A

Источник материала:

У маі-чэрвені павелічэнне максімальных адпускных цэн на ялавічыну патушную плануецца Мінэканомікі на 10%, а на свініну патушную — на 8%. Такія лічбы прадугледжаны Пастановай № 65 Міністэрства эканомікі ад 27 красавіка 2011 года, якая пачала дзейнічаць з сённяшняга дня. Як патлумачылі ў Мінэканомікі, такое павелічэнне максімальных адпускных цэн зроблена па прапанове Мінсельгасхарча і звязана са значным ростам закупачных цэн на буйную рагатую жывёлу і свіней.

Акрамя мяса, гэтай пастановай таксама прадугледжана захаванне рэгулявання і ўсталяванне гранічных максімальных адпускных цэн і на іншыя сацыяльна значныя прадукты харчавання — хлеб жытні і жытне-пшанічны, батоны і хлябцы з пшанічнай мукі няздобныя развесам 300 грамаў і болей, малако каровіна пастэрызаванае і кефір з каровінага малака тлустасцю да 3,5% уключна, смятану тлустасцю да 25% уключна, тварог тлустасцю да 9% уключна без смакавых дабавак і напаўняльнікаў. Як адзначаюць у Мінэканомікі, гранічныя максімальныя цэны на гэтыя віды тавараў захаваныя на цяперашнім узроўні.

Што тычыцца рознічных цэн па некаторых групах малочных прадуктаў (накшталт тварагу ў герметычнай упакоўцы, тварагу зярнёнага і камбінаванага з іншымі харчовымі прадуктамі, малака і кефіру ў бутэльках з поліэтылентэрэфталата, смятаны ў пластыкавых кубачках), то іх рэгуляванне захоўваецца праз усталяванне максімальных гандлёвых надбавак (з улікам аптовай надбаўкі), затое фарміраваць адпускныя цэны на такія тавары арганізацыі-вытворцы будуць з улікам кан'юнктуры рынку.

Фарміраваць цэны, зыходзячы з кан'юнктуры рынку, будуць і прадпрыемствы перапрацоўчай прамысловасці на асобныя пазіцыі хлебабулачных і малочных тавараў, якія маюць абмежаванае кола спажыўцоў і не нясуць сацыяльнай накіраванасці. Сюды, у прыватнасці, адносяцца хлябы заварныя з выкарыстаннем дадатковай сыравіны замежнага паходжання, хлеб для тостаў, булачныя вырабы з начынкамі і развесам менш за 300 грамаў, асновы для піцы, лавашы і праснакі, дыетычныя і ўзбагачаныя хлебабулачныя вырабы, хлебабулачныя вырабы для спартсменаў, малочныя прадукты не з каровінага малака, а таксама малочныя прадукты з рознымі смакавымі дабаўкамі і напаўняльнікамі.

Павел БЕРАСНЕЎ.

 
 
Чтобы разместить новость на сайте или в блоге скопируйте код:
На вашем ресурсе это будет выглядеть так
У маі-чэрвені павелічэнне максімальных адпускных цэн на ялавічыну патушную плануецца Мінэканомікі на 10%, а на свініну патушную — на 8%. Такія лічбы прадугледжаны...
 
 
 

РЕКЛАМА

Архив (Новости Общества)

РЕКЛАМА


Яндекс.Метрика