Падарожжа са смакам даўніны. 21.by

Падарожжа са смакам даўніны

13.08.2011 — Новости Культуры |  
Размер текста:
A
A
A

Источник материала:

Віктарына ад “Народнай газеты” для нераўнадушных краязнаўцаў і... аматараў нацыянальнай кухні.

Дарагія сябры, ужо ў наступную суботу мы аб’явім пераможцаў нашай віктарыны. Хочацца як мага хутчэй даведацца, хто з нашых чытачоў адвячэрае ў кавярні “Хутарок” у беларускім народным стылі? Заставайцеся з намі! Зусім хутка мы адкрыем імя шчасліўчыка.

Адказы на пытанні VІ тура:1. Якое свята спраўлялі раней каля 900-гадовага дуба ля вёскі Дубічна Маларыцкага раёна? в) Вяселле.2. Якая вышыня мемарыяльнага комплексу “Прарыў”, што ва Ушацкім раёне? б) 11 метраў.3. Свята-Пакроўская царква ў Стрэшыне Жлобінскага раёна ўнікальная тым, што... а) Цёплая нават у самую лютую зіму без усялякага абагрэву.4. На якім дрэве быў знойдзены абраз Божай Маці Жыровіцкай? б) На грушы. 5. У якім стагоддзі была пабудавана Свята-Георгіеўская царква ў вёсцы Залужжа Старадарожскага раёна? в) У XVIII.6. За што Бабруйская крэпасць была прылічана да першага класа абарончых збудаванняў Расійскай імперыі? б) За лепшае ўзбраенне;

Бонус-пытанне ад шэф-повара кавярні “Хутарок”: — З чаго гатавалі і з чым елі сачні?Сачні — тоўстыя мучныя бліны, якія замянялі хлеб, гатавалі з жытняй, ячменнай ці пшанічнай мукі. Часта выкарыстоўвалі начынку — бульбу, яблыкі, вішні, слівы.

 
 
Чтобы разместить новость на сайте или в блоге скопируйте код:
На вашем ресурсе это будет выглядеть так
Віктарына ад “Народнай газеты” для нераўнадушных краязнаўцаў і... аматараў нацыянальнай кухні.
 
 
 

РЕКЛАМА

Архив (Новости Культуры)

РЕКЛАМА


Яндекс.Метрика