Сапраўдная беларуская кухня: Бручка па-гаспадарску
19.07.2010 10:48
—
Новости Общества
|
Некалькі бручак, 2 лыжкі масла або 400—800 г ялавічыны (з хваста), або гусіныя вантробы, 0,5 лыжкі мукі, масла або сала для падсмажвання, соль. Абраць бручку, абмыць, нарэзаць кубікамі, зварыць у падсоленай вадзе з кавалкам масла або ялавічынай (з хваста) да гатоўнасці. Муку падсмажыць на масле або сале, дадаць у страву і яшчэ патушыць. Вельмі смачная бручка выходзіць з гусінымі вантробамі, якія надаюць ёй выдатны смак. Пры падачы бручку абкласці кавалачкамі мяса або вантробаў. З кнігі В. Завадскай «Літоўская кухарка», 1854 г. Падрыхтавала НБ Падзяліцца навіной:
Чтобы разместить новость на сайте или в блоге скопируйте код:
На вашем ресурсе это будет выглядеть так
Некалькі бручак, 2 лыжкі масла або 400—800 г ялавічыны (з хваста), або гусіныя вантробы, 0,5 лыжкі мукі, масла або сала для падсмажвання, соль.Абраць бручку, абмыць,... |
|