Цяпер у Вілейскім прафесійна-тэхнічным каледжы гатуюць і сушы. 21.by

Цяпер у Вілейскім прафесійна-тэхнічным каледжы гатуюць і сушы

28.10.2013 — Новости Общества |  
Размер текста:
A
A
A

Источник материала:


Майстар-клас па прыгатаванні сушы правёў дырэктар каледжа Ігар Кіцікаў у сераду, 23 кастрычніка.

Яшчэ некалькі тыдняў таму, калі каледж ладзіў дранік-шоу, Ігар Кіцікаў гразіўся арганізаваць для навучэнцаў майстар-клас па прыгатаванні сушы. На шоу ён якраз прадэманстраваў новае прыстасаванне для прыгатавання ролаў.

І вось цяпер, на майстар-класе, прыстасаванню знайшлося прымяненне. Ігар Кіцікаў ужо даўно займеў такую рэч дома і сам займаўся гатаваннем сушы. Таму яму было чым падзяліцца са сваімі навучэнцамі.

– Каб разнастаіць смак стравы, можна дадаць туды свежую гародніну, – дзяліўся досведам дырэктар каледжа. – А калі пры вырабе сушы выкарыстоўваць рыбу, засоленую сваімі рукамі, то можна добра зэканоміць.

Як рабілі сушы


За аснову бралі норы – спрасаваныя высушаныя водарасці. На іх тоўстым пластом выкладвалі вараны рыс і кавалачак прасоленай фарэлі. З дапамогай простага вафельнага ручніка ўсё гэта загарнулі ў шчыльны рол і нарэзалі.

Падалі страву з соевым соусам і лімонам, дарэчы, вырашчаным на лімонным дрэве ў бібліятэцы каледжа.

– Будучыя повары у захапленні назіралі за майстар-класам, – кажа педагог-арганізатар Святлана Мацукевіч. – Некаторыя не пабаяліся і нават самі паспрабавалі зрабіць ролы.

Дарэчы, для прыгатавання сушы ў лабараторыю повараў каледж набыў яшчэ некалькі новых прыстасаванняў.

Настасся РОЎДА.

Фота Святланы МАЦУКЕВІЧ.

 
 
Чтобы разместить новость на сайте или в блоге скопируйте код:
На вашем ресурсе это будет выглядеть так
Майстар-клас па прыгатаванні сушы правёў дырэктар каледжа Ігар Кіцікаў у сераду, 23 кастрычніка.
 
 
 

РЕКЛАМА

Архив (Новости Общества)

РЕКЛАМА


Яндекс.Метрика