Як вырошчваць агуркі ў цяпліцы
20.07.2012
—
Новости Экономики
|
Маладзечанскі агароднік Эдвард Руткоўскі са сваімі нарыхтоўкамі. Маладзечанец Эдвард Руткоўскі – пенсіянер. Летам ён жыве на дачы ў Баярах і вось ужо 15 гадоў займаецца агародніцтвам. Мужчына падзяліўся з чытачамі сваім спосабам вырошчвання агуркоў у цяпліцы. – Я аддаю перавагу такім гатункам, як "Лібела" і "Крынічка": гародніна расце смачнай, хрумсткай.Ранняй вясной Эдвард бярэ магазіннае ці сваё двухгадовае насенне. Рыхтуе градку да пасадкі: капае траншэйку, прыкладна 40 см шырынёй, зацярушвае саломай, кладзе перагной. Дадае ў глебу і гной. Праз некаторы час дачнік саджае падрыхтаванае раней насенне. – Паліваю, гляджу, калі ўзыдуць. Калі з’яўляюцца першыя два лісточкі – падкормліваю. Праз 7-10 дзён – яшчэ раз. Сёлета, па словах Эдварда, завязі было шмат, хоць чэрвень не спрыяў гэтаму: ночы халодныя. Але ліпень не падвёў. Першыя тры агурочкі з’явіліся ў мужчыны яшчэ ў пачатку гэтага месяца. – Вырошчванне агуркоў – цэлая навука. Аднак потым можна іх саліць, марынаваць, рабіць салаты ды і проста есці. Рэцэпт агуркоў з соусам ад Эдварда Руткоўскага Нам спатрэбяцца агуркі, 200 г цукру, 200 г таматнага соусу, 2 ст. лыжкі солі (з верхам), 200 г 9% воцату, лаўровы ліст, часнок, кроп, некалькі гарошын перцу. Як рабіць: стэрылізуем літровыя ці паўтаралітровыя слоікі. Затым кладзём у іх 1-2 зубкі часнаку, кроп, гарошыну перцу, лаўровы ліст. Напаўняем слоікі вымытымі агуркамі. Заліваем марынадам: на 1,5 л вады дадаць цукар, таматны соус, соль, 9% воцат, закіпяціць. Затым дзесяць хвілін стэрылізуем слоікі з агуркамі, закрытыя накрыўкамі, у вялікай каструлі. Вымаем і закручваем. Таццяна КАСЬЯН. Чтобы разместить новость на сайте или в блоге скопируйте код:
На вашем ресурсе это будет выглядеть так
Маладзечанец Эдвард Руткоўскі – пенсіянер. Летам ён жыве на дачы ў Баярах і вось ужо 15 гадоў займаецца агародніцтвам. Мужчына падзяліўся з чытачамі сваім спосабам...
|
|