7 самых карысных прадуктаў
05.11.2010 10:44
—
Новости Здоровья
|
Для таго, каб атрымліваць як мага больш вітамінаў (што асабліва актуальна ўзімку) многія гатовыя аддаваць кучу грошай на экзатычныя прысмакі. Аднак роўна такую ж колькасць неабходных для здароўя вітамінаў можна атрымаць, харчуючыся «роднымі» для нас садавіной, гароднінай і ягадамі. Бурак Гэты караняплод утрымлівае кальцый, калій, магній, цынк і жалеза, а таксама вітаміны — А, С, В 1, В 6, Е і РР, амінакіслоты, неабходныя для здароўя Чарніцы Гэтыя ягады ўмацоўваюць сятчатку вока; яны багатая такім жа антыаксідантам, які ўтрымліваецца ў вінаградзе і чырвоным віне. Чарніцы зніжаюць узровень халестэрыну і цукру ў крыві, папярэджваюць развіццё варыкозу, умацоўваюць капіляры і дапамагаюць справіцца з інфекцыямі мочапалавых шляхоў. Капуста Утрымлівае вялікую колькасць марганцу, а таксама Журавіны Журавіны здольныя прадухіляць размнажэнне бактэрый у клетках мочапалавой сістэмы. Акрамя таго, гэтыя ягады абараняюць ад язвы страўніка і перашкаджаюць утварэнню зубнога каменя. Гарбуз Дзякуючы Фундук Фундук выдатна падыходзіць для тых, хто жадае пахудзець, бо ўтрымлівае велізарную колькасць тлушчаў, якія не адкладаюцца на таліі, але пры гэтым арэх выдатна спраўляецца з голадам. Акрамя таго, фундук забяспечвае арганізм вітамінам Е, які неабходны для ўмацавання здароўя валасоў. У народзе арэх выкарыстоўваюць для ўзмацнення мужчынскай патэнцыі. Рабіна У рабіне спалучаюцца вітаміны С, Р, А, У, Е і К, а таксама карацін, сарбіт, медзь і жалеза. Рабіна валодае выдатным жаўцягонным і антыбактэрыяльным эфектам, а таксама здольная спыняць моцныя крывацёкі. Лепш за ўсё рабіна змагаецца з вірусамі. Падзяліцца навіной:
Звязда Чтобы разместить новость на сайте или в блоге скопируйте код:
На вашем ресурсе это будет выглядеть так
Для таго, каб атрымліваць як мага больш вітамінаў (што асабліва актуальна ўзімку) многія гатовыя аддаваць кучу грошай на экзатычныя прысмакі.
|
|