Рыбны дзень у Магiлёве
12.01.2010
—
Новости Общества
|
Традыцыйная зiмовая забава — гатаванне юшкi ў марозным лесе У Магiлёўскiм гарадскiм конкурсе на прыгатаванне юшкi бралi ўдзел 12 камандаў з прадпрыемстваў i навучальных устаноў. Аматары юшкi расклалi агонь на вялiкай заснежанай паляне ў Пячэрскiм лесапарку. Каманда "Вадалей" гарводаканала разгарнулася шырока. Тут зварылi аж 100 лiтраў смачнай юшкi — каб усiм хапiла. Загадзя для гэтага заўзятыя рыбакi прадпрыемства налавiлi 20 кiлаграмаў рыбы: шчупакоў, карасёў, лiняў, яршоў. У Магiлёўскiм гарадскiм конкурсе на прыгатаванне юшкi бралi ўдзел 12 камандаў з прадпрыемстваў i навучальных устаноў. Аматары юшкi расклалi агонь на вялiкай заснежанай паляне ў Пячэрскiм лесапарку. Каманда "Вадалей" гарводаканала разгарнулася шырока. Тут зварылi аж 100 лiтраў смачнай юшкi — каб усiм хапiла. Загадзя для гэтага заўзятыя рыбакi прадпрыемства налавiлi 20 кiлаграмаў рыбы: шчупакоў, карасёў, лiняў, яршоў. У Магiлёўскiм гарадскiм конкурсе на прыгатаванне юшкi бралi ўдзел 12 камандаў з прадпрыемстваў i навучальных устаноў. Аматары юшкi расклалi агонь на вялiкай заснежанай паляне ў Пячэрскiм лесапарку. Каманда "Вадалей" гарводаканала разгарнулася шырока. Тут зварылi аж 100 лiтраў смачнай юшкi — каб усiм хапiла. Загадзя для гэтага заўзятыя рыбакi прадпрыемства налавiлi 20 кiлаграмаў рыбы: шчупакоў, карасёў, лiняў, яршоў. У Магiлёўскiм гарадскiм конкурсе на прыгатаванне юшкi бралi ўдзел 12 камандаў з прадпрыемстваў i навучальных устаноў. Аматары юшкi расклалi агонь на вялiкай заснежанай паляне ў Пячэрскiм лесапарку. Каманда "Вадалей" гарводаканала разгарнулася шырока. Тут зварылi аж 100 лiтраў смачнай юшкi — каб усiм хапiла. Загадзя для гэтага заўзятыя рыбакi прадпрыемства налавiлi 20 кiлаграмаў рыбы: шчупакоў, карасёў, лiняў, яршоў.разгарнулася шырока. Тут зварылi аж 100 лiтраў смачнай юшкi — каб усiм хапiла. Загадзя для гэтага заўзятыя рыбакi прадпрыемства налавiлi 20 кiлаграмаў рыбы: шчупакоў, карасёў, лiняў, яршоў.Лiдар каманды Аляксандр Усачоў — iнжынер-электрамеханiк па асноўнай прафесii, але рыбачыць i гатуе юшку ўжо тры дзясяткi гадоў. Сваё хобi ён лiчыць цалкам аздараўленчым: свежае паветра, прырода, натуральны прадукт. — Была б толькi рыба, ды яшчэ жаданне гатаваць, i ад юшкi за вушы не адцягнеш, — усмiхаўся кухар. Усе каманды, якiя гатавалi юшку ў Магiлёве, прытрымлiвалiся базавага рэцэпта: рыба, бульба, цыбуля, морква, спецыi. Аднак у кожнага — свой асаблiвы сакрэт самай смачнай юшкi. — Трэба абавязкова дадаваць крышку гарэлкi: без яе атрымаецца не юшка, а рыбны суп, — падзялiлiся ў "Вадалеi". — А напрыканцы гатавання трэба ў юшку апусцiць бярозавы кол, якi надасць канчатковы насычаны смак. У камандзе таварыства ратавання на водах упэўненыя, што юшцы пойдзе на карысць адзiн антонаўскi яблык, менавiта кiслы. Юшку ў гэтай камандзе гатаваў выратавальнiк Пячэрскай станцыi: пакуль узiмку не купаюцца, ёсць час для любiмага хобi. упэўненыя, што юшцы пойдзе на карысць адзiн антонаўскi яблык, менавiта кiслы. Юшку ў гэтай камандзе гатаваў выратавальнiк Пячэрскай станцыi: пакуль узiмку не купаюцца, ёсць час для любiмага хобi.е хоча кляваць, — ахвотна тлумачыў усiм цiкаўным людзям Сяргей Салаўёў. — Сакрэт нашай юшкi — у цудоўнай ка мандзе, — сказала намеснiк дырэктара школы Iрына Каравацкая. — Акрамя рыбы, агароднiны i прыпраў, у нас будзе яшчэ крышку ўдачы, любовi i цеплынi. Каманда "Кацялок" магiлёўскага завода "Строммашына" заявiла, што можа гатаваць юшку нават з сякеры! заявiла, што можа гатаваць юшку нават з сякеры!— Так, бярыце сякеру, калiце дровы, раскладайце агонь i ў кацялку гатуйце ваду, — ахвотна iнструктаваў хлопец у беларускiм народным строi, ды яму падтаквалi дзяўчаты ў андараках. — У ваду пакладзiце сякеру... Можа каму будзе дастаткова i сякеры, але я аддаў бы перавагу не такому аскетычнаму варыянту i дадаў бы рыбы ды агароднiны! Школа алiмпiйскага рэзерву "Багiма" рабiла ў юшцы нацiск на свежую зелянiну, спецаўтапрадпрыемства гатавала юшку на чырвонай рыбе, аддзел адукацыi Кастрычнiцкага раёна накрыў багаты беларускi стол, гарадскi цэнтр культуры i вольнага часу часова адкрыў карчму "Чорныя камянi". — Для добрай юшкi павiнен быць добры настрой, — выказаў агульнае меркаванне Леанiд Анiшчанка з каманды спецаўтапрадпрыемства. — Iначай юшка не будзе смачная, хоць ты туды кавалак золата пакладзi. Каманды частавалi юшкай аўтарытэтнае журы i ўражвалi песнямi, танцамi i анекдотамi. У вынiку пераможцам конкурсу другi год запар прызнана каманда "Вадалей". Вялiкае задавальненне атрымала публiка: людзi, ужо стомленыя ад святочных застолляў i прагляду тэлепраграм на канапах, вольна весялiлiся на лясной паляне, пакуль не скончылася ў кацялках смачная зiмовая юшка. Iлона Iванова. Фота Iрыны Савосiнай. Чтобы разместить новость на сайте или в блоге скопируйте код:
На вашем ресурсе это будет выглядеть так
Традыцыйная зiмовая забава — гатаванне юшкi ў марозным лесе У Магiлёўскiм гарадскiм конкурсе на прыгатаванне юшкi бралi ўдзел 12 камандаў з прадпрыемстваў i навучальных устаноў. Аматары юшкi расклалi агонь на вялiкай заснежанай паляне ў Пячэрскiм лесапарку.
|
|