Сапраўдная беларуская кухня: Гарошак па‑французску
30.06.2010 12:25
—
Новости Общества
|
1,5 л свежага гарошку, 1 лыжка масла, 1—2 лыжачкі цукру, 1 галоўка салаты, 0,5—1 шклянка булёну, соль, зялёная пятрушка. Да гарошку дадаць масла, соль, нарэзаныя пятрушку і салату. Варыць на малым агні, памешваючы. Масла растопіцца, а салата выпусціць досыць вады. Аднак калі вадкасці мала, то трэба дадаць трохі булёну. Пасаладзіць гарошак і варыць да мяккасці, а перад падачай пакласці ў страву яшчэ троху масла, перамяшаць, падагрэць, але ўжо не кіпяціць. З кнігі В. Завадскай «Літоўская кухарка», 1854 г. Падрыхтавала НБ Чтобы разместить новость на сайте или в блоге скопируйте код:
На вашем ресурсе это будет выглядеть так
1,5 л свежага гарошку, 1 лыжка масла, 1—2 лыжачкі цукру, 1 галоўка салаты, 0,5—1 шклянка булёну, соль, зялёная пятрушка.Да гарошку дадаць масла, соль, нарэзаныя пятрушку і... |
|