Рэцэпты ад продкаў. Учора мінчане частаваліся калдунамі графа Тышкевіча. 21.by

Рэцэпты ад продкаў. Учора мінчане частаваліся калдунамі графа Тышкевіча

16.09.2010 — Новости Общества |  
Размер текста:
A
A
A

Источник материала:

 Рэцэпты ад продкаў. 
Учора мінчане частаваліся калдунамі графа Тышкевіча.

Беларускі гісторык Алесь Белы лічыць, што беларусы зноў пачынаюць цікавіцца нацыянальнымі, але даўно забытымі стравамі.

Учора ў сталіцы прайшла дэгустацыя прысмакаў, прыгатаваных па старадаўніх беларускіх рэцэптах, якія за гады карпатлівай працы сабраў у сваёй кнізе “Наша страва” Алесь Белы.— На жаль, сёння большасць беларусаў значна лепш знаёмыя з еўрапейскай або японскай кухняй, чым са сваёй нацыянальнай, — лічыць Алесь Белы. — Аднак ужо цяпер людзі пачынаюць разумець, што стравы — гэта таксама своеасаблівы брэнд. І з развіццём турызму ў краіне ўзрастае і цікавасць да традыцыйнай кухні. Бо нацыянальныя стравы — не проста смачная ежа, як падаецца на першы погляд. Гэта адлюстраванне самабытнасці і непаўторнасці народа.Для таго каб сабраць у адным выданні гэтак шмат забытых рэцэптаў, гісторыку прыйшлося нямала павандраваць па Беларусі. Але асноўнай крыніцай інфармацыі ўсё ж стала мемуарная літаратура XIX — пачатку XX стагоддзя.Алесь Белы шчыра падзяліўся рэцэптам графскіх калдуноў з чытачамі “Народнай газеты”:засмажыць дзве цыбуліны на патэльні, дадаць 150 грамаў пакрышаных грыбоў, смажыць разам адну хвіліну, ахаладзіць. Дадаць дробнапакрышаныя два звараныя яйкі, шынку, убіць сырое яйка, прыправіць соллю і перцам. Пакласці крыху начынкі на кружок з цеста, зляпіць калдун і старанна зашчыпаць краі. Варыць у добра падсоленай вадзе на слабым агні 5—6 хвілін пасля усплывання калдуноў на паверхню.

 
 
Чтобы разместить новость на сайте или в блоге скопируйте код:
На вашем ресурсе это будет выглядеть так
Беларускі гісторык Алесь Белы лічыць, што беларусы зноў пачынаюць цікавіцца нацыянальнымі, але даўно забытымі стравамі.
 
 
 

РЕКЛАМА

Архив (Новости Общества)

РЕКЛАМА


Яндекс.Метрика