Дзеці з вялікіх сямей Мінску вучыліся беларускай кухні. 21.by

Дзеці з вялікіх сямей Мінску вучыліся беларускай кухні

09.01.2016 15:04 — Новости Общества |  
Размер текста:
A
A
A

Источник материала:


Цікавы калядны падарунак зрабіла студыя Oede.by для шматдзетных сямей. Першая кулінарная школа зладзіла дабрачынную акцыю, дзе маленькіх кухараў тонкасцям майстэрства вучылі вядомыя майстры Вячаслаў Гарбатаў, Алена Мікульчык, Андрэй Рэзнікаў і Вераніка Галабурда.




Працаваць з дзецьмі не складаней, але больш адказна і цікава, адзначыла вядомая знаўца беларускай кухні, аўтарка кніг і вядучая тэлепраграм Алена Мікульчык. У форме гульні яна вучыла дзетак, як прыгатаваць стравы XIX стагоддзя, як карыстацца кухоннымі прыладамі, і распавядала пра гісторыю паходжання розных страваў.





На першае падалі суп з клёцкамі з жытняй мукі, вельмі папулярную страву за тымі часамі. “Беларусы гатавалі поліўку, а гэта не тое самае”, падкрэсліла Мікульчык. Другой стравай стала лазанка ў спалучэнні з мачанкай. “Цяпер вельмі папулярная італьянская паста з соўсамі. У нас ёсць свой аналаг”, адзначыла кухарка. А на салодкае – пірог у выглядзе карзіначак з вяршкамі.





Адзін з бацькоў Зміцер не першы раз прыводзіць сваіх дзетак на такі майстар-клас: “Пра гэты праект нам распавяла Алена. Нам вельмі цікава і падабаецца тое, што тут адбываецца. Мы ўдзячны і паварам, і матулям, якія ўдзельнічаюць у гэтай акцыі”.

Ён распавёў, што ў пэўнай ступені на такіх занятках вучацца не толькі пачынаючыя кухары, але і дарослыя людзі: “Мы насамрэч не зусім разумеем, што такое беларуская нацыянальная кухня. Гэта адкрыцці для нас у першую чаргу”.

Кухар, эксперт беларускай кухні распавяла, што дзеці гэта самая ўдзячная публіка, якая толькі можа быць: “Дабрачыннымі праектамі, звязанымі з дзеткамі, займаюся ўжо пяць гадоў. “Кулінарыя плюс” у Ашмянах на гэты праект я езджу з камандай штомесяц, мы ладзім заняткі. А сёння ў нас дзеткі з шматдзетных сямей. Некаторыя ездзілі са мной і ў Ашмяны, знаёміліся з дзеткамі там і вучыліся разам гатаваць на той вялікай кухні”.





Алена пераканана, што спрашчаць кухню для дзяцей не варта: “Дзеці здольныя на большае, чым вы сабе можаце ўразіць. Яны ўсё прыгатуюць. Мы гатавалі з імі і стравы замежнай кухні. Нават вытанчаную французскую кухню. Усё дзеці могуць зрабіць. Іх трэба толькі накіраваць. Ім цікава рабіць складаныя рэчы”.

Наконт бяспекі Мікульчык упэўнена, што дзецей на майстар-класах варта вучыць правільна карыстацца нажамі і астатнімі прыладамі. “У нас два кухара на 15 дзяцей. Бацькі таксама назіраюць, і мы сочым за гэтым. Але дзеці слухаюцца, трымаюць нож так, каб не парэзацца”, распавяла Алена.

Дзеці не толькі бавілі час з кухарамі. Да іх завіталі аніматары, а пасля маленькія госці кулінарнага свята атрымалі падарункі ад партнераў акцыі.



Марыя ГРЫЦ, Вольга КЛЯШЧУК (фота)

 
 
Чтобы разместить новость на сайте или в блоге скопируйте код:
На вашем ресурсе это будет выглядеть так
“Яны могуць прыгатаваць і самыя складаныя і вытанчаныя стравы”…
 
 
 

РЕКЛАМА

Архив (Новости Общества)

РЕКЛАМА


Яндекс.Метрика