21.by - Новости Беларуси. Последние новости Беларуси из разных источников. Последние новости мира.

Колькi крабаў у «крабавых палачках»?

25.08.2009 21:17 — |  
Размер текста:
A
A
A

Источник материала:

Беларускi ўзровень

«Задавольце, калi ласка, цiкаўнасць прыхiльнiцы здаровага ладу жыцця: растлумачце, з чаго ўсё ж такi вырабляюцца «крабавыя палачкi» i што азначае слова «сурымi», якое вытворцы пакiдаюць на ўпакоўцы для спажыўца?».

Марына К. г. Мiнск.

З вашага дазволу «Звязда» адкажа на пытанне з дапамогай не ўрача-дыетолага, а ўласна вытворцы крабавых палачак, у прыватнасцi, айчыннага СП «Санта Брэмар» ТАА. Як паведамiлi на прадпрыемстве, у перакладзе з японскай мовы слова «сурымi» азначае «прамытая рыбная сумесь». Распаўсюджанае меркаванне аб тым, што сурымi рыхтуюць з рыбных адходаў — памылковае. Больш за тое, сумесь гатуецца з высакаякаснай сыравiны. Выкарыстоўваецца толькi ачышчанае ад скуры i касцей фiле белай рыбы трасковых парод.

Тэхналогiя вытворчасцi фаршу ўяўляе сабой наступную паслядоўнасць дзеянняў: свежую рыбу ачышчаюць, перакручваюць, атрыманы фарш прамываюць два разы, каб выдалiць усе рыбныя пахi. З масы практычна поўнасцю выдаляюць тлушч i халестэрын. Захоўваюць толькi самае каштоўнае: чысты бялок, ёд i жалеза. Далей фарш прасуюць у блокi i замарожваюць пры тэмпературы ад -35 да -45 С. Блокi адпраўляюць на заводы, дзе фарш натуральным шляхам размарожваюць i перамешваюць з iншымi iнгрэдыентамi. Потым масу структурыруюць, у вынiку чаго яна набыве выгляд валакнiстага мяса. Падчас далейшай тэрмiчнай апрацоўкi знiшчаецца непажаданая мiкрафлора. На канчатковай стадыi мяса, у якое дадаюць яечны бялок, крухмал i натуральны крабавы экстракт, наразаюць у выглядзе канкрэтнага вырабу, падфарбоўваюць харчовым фарбавальнiкам, замарожваюць i ўпакоўваюць. У нашай краiне, як, дарэчы, i ў Расii, найбольшым попытам карыстаюцца сурымi са смакам цiхаакiянскага краба: «крабавае мяса», «крабавыя палачкi», «крабавая вермiшэль» i г.д.

Прадукцыя з сурымi «Санта Брэмар» вызначаецца сярод iншай падобнай прадукцыi, прадстаўленай на нашым рынку, павышанай колькасцю сурымi ў гатовай прадукцыi — больш як 30 працэнтаў, у той час як сярэднi паказчык на рынку — 16—18 працэнтаў.



 
 
Чтобы разместить новость на сайте или в блоге скопируйте код:
На вашем ресурсе это будет выглядеть так
«Задавольце, калi ласка, цiкаўнасць прыхiльнiцы здаровага ладу жыцця: растлумачце, з чаго ўсё ж такi вырабляюцца «крабавыя палачкi» i што азначае слов
 
 
 

РЕКЛАМА

Архив

РЕКЛАМА


Все новости Беларуси и мира на портале news.21.by. Последние новости Беларуси, новости России и новости мира стали еще доступнее. Нашим посетителям нет нужды просматривать ежедневно различные ресурсы новостей в поисках последних новостей Беларуси и мира, достаточно лишь постоянно просматривать наш сайт новостей. Здесь присутствуют основные разделы новостей Беларуси и мира, это новости Беларуси, новости политики, последние новости экономики, новости общества, новости мира, последние новости Hi-Tech, новости культуры, новости спорта и последние новости авто. Также вы можете оформить электронную подписку на новости, которые интересны именно вам. Таким способом вы сможете постоянно оставаться в курсе последних новостей Беларуси и мира. Подписку можно сделать по интересующим вас темам новостей. Последние новости Беларуси на портале news.21.by являются действительно последними, так как новости здесь появляются постоянно, более 1000 свежих новостей каждый день.
Яндекс.Метрика