21.by - Новости Беларуси. Последние новости Беларуси из разных источников. Последние новости мира.

Памылкi ў харчаваннi

26.08.2009 12:07 — |  
Размер текста:
A
A
A

Источник материала:

Памылкi ў харчаваннi

Хуткае ўжыванне ежы. Жаваць трэба павольна, паколькi добра раздробленая ежа лепей ператраўляецца i засвойваецца. Акрамя таго, толькi так можна пазбегнуць пераядання.

Адмаўленне ад сняданку. Паводле даследаванняў, лягчэй скiнуць вагу i падтрымлiваць яе ў нармальным стане, калi трымацца старой iсцiны: сняданак з’еш сам i г.д. Не есцi ранiцай i наядацца ўвечары — гэта нездаровы лад жыцця.

Паводле даследаванняў, лягчэй скiнуць вагу i падтрымлiваць яе ў нармальным стане, калi трымацца старой iсцiны: сняданак з’еш сам i г.д. Не есцi ранiцай i наядацца ўвечары — гэта нездаровы лад жыцця.

Недахоп садавiны. Садавiну неабходна ўжываць мiнiмум двойчы ў дзень.

Садавiну неабходна ўжываць мiнiмум двойчы ў дзень.

Шмат схаванага цукру. Гэтай праблемы можна пазбегнуць, калi не злоўжываць газiроўкамi, сокамi, салодкiмi ёгуртамi i шэрагам iншай гатовай прадукцыi, на гатаванне якой не трэба трацiць час.

Гэтай праблемы можна пазбегнуць, калi не злоўжываць газiроўкамi, сокамi, салодкiмi ёгуртамi i шэрагам iншай гатовай прадукцыi, на гатаванне якой не трэба трацiць час.

Жорсткiя дыеты. Любое абмежаванне таго цi iншага прадукту цi групы прадуктаў прыводзiць да незбалансаванасцi харчавання, парушае абмен рэчываў i выклiкае дадатковы стрэс для арганiзма. Трэба правiльна ўжываць разнастайную ежу i есцi пакрысе. А атрыманыя калорыi трацiць з дапамогай фiзiчнай нагрузкi.

Любое абмежаванне таго цi iншага прадукту цi групы прадуктаў прыводзiць да незбалансаванасцi харчавання, парушае абмен рэчываў i выклiкае дадатковы стрэс для арганiзма. Трэба правiльна ўжываць разнастайную ежу i есцi пакрысе. А атрыманыя калорыi трацiць з дапамогай фiзiчнай нагрузкi.

Рукола — прыродная вiягра

Рэдкая страва самай лёгкай i карыснай мiжземнаморскай кухнi абыходзiцца без гэтай траўкi з гарчычна-арэхава-перачным смакам. Яшчэ ў Старажытным Рыме руколу ўжывалi не толькi як прыправу, але i ў якасцi танiзуючага сродку. Сучасныя вучоныя працягваюць адкрываць у гэтым сцiплым на выгляд салаце новыя карысныя для здароўя якасцi.

Для жанчын: рукола ўваходзiць у першую дзясятку зялёнай гароднiны па ўтрыманнi правiтамiну А, якi таксама называюць вiтамiнам прыгажосцi. Ён забяспечвае здаровы выгляд: робiць валасы блiскучымi, пазногцi моцнымi, скуру маладой.

Для мужчын: раслiна ўтрымлiвае добрую колькасць так званых афрадызiякаў — рэчываў, якiя абуджаюць сэксуальнасць. Таму яе яшчэ называюць прыроднай вiяграй.

Для ўсiх: у салаце шмат вiтамiну С, якi павышае ўстойлiвасць да захворванняў i стомленасцi. Дадавайце зяленiва ў ежу i не бойцеся перадазiроўкi. Рукола падыходзiць да любых салатаў, мяса, рыбы.

Святлана БАРЫСЕНКА.

 

 

 
 
Чтобы разместить новость на сайте или в блоге скопируйте код:
На вашем ресурсе это будет выглядеть так
Хуткае ўжыванне ежы. Жаваць трэба павольна, паколькi добра раздробленая ежа лепей ператраўляецца i засвойваецца. Акрамя таго, толькi так можна пазбегн
 
 
 

РЕКЛАМА

Архив

РЕКЛАМА


Все новости Беларуси и мира на портале news.21.by. Последние новости Беларуси, новости России и новости мира стали еще доступнее. Нашим посетителям нет нужды просматривать ежедневно различные ресурсы новостей в поисках последних новостей Беларуси и мира, достаточно лишь постоянно просматривать наш сайт новостей. Здесь присутствуют основные разделы новостей Беларуси и мира, это новости Беларуси, новости политики, последние новости экономики, новости общества, новости мира, последние новости Hi-Tech, новости культуры, новости спорта и последние новости авто. Также вы можете оформить электронную подписку на новости, которые интересны именно вам. Таким способом вы сможете постоянно оставаться в курсе последних новостей Беларуси и мира. Подписку можно сделать по интересующим вас темам новостей. Последние новости Беларуси на портале news.21.by являются действительно последними, так как новости здесь появляются постоянно, более 1000 свежих новостей каждый день.
Яндекс.Метрика