Памылкi ў харчаваннi
Памылкi ў харчаваннi
Хуткае ўжыванне ежы. Жаваць трэба павольна, паколькi добра раздробленая ежа лепей ператраўляецца i засвойваецца. Акрамя таго, толькi так можна пазбегнуць пераядання. Адмаўленне ад сняданку. Паводле даследаванняў, лягчэй скiнуць вагу i падтрымлiваць яе ў нармальным стане, калi трымацца старой iсцiны: сняданак з’еш сам i г.д. Не есцi ранiцай i наядацца ўвечары — гэта нездаровы лад жыцця. Паводле даследаванняў, лягчэй скiнуць вагу i падтрымлiваць яе ў нармальным стане, калi трымацца старой iсцiны: сняданак з’еш сам i г.д. Не есцi ранiцай i наядацца ўвечары — гэта нездаровы лад жыцця.Недахоп садавiны. Садавiну неабходна ўжываць мiнiмум двойчы ў дзень. Садавiну неабходна ўжываць мiнiмум двойчы ў дзень.Шмат схаванага цукру. Гэтай праблемы можна пазбегнуць, калi не злоўжываць газiроўкамi, сокамi, салодкiмi ёгуртамi i шэрагам iншай гатовай прадукцыi, на гатаванне якой не трэба трацiць час. Гэтай праблемы можна пазбегнуць, калi не злоўжываць газiроўкамi, сокамi, салодкiмi ёгуртамi i шэрагам iншай гатовай прадукцыi, на гатаванне якой не трэба трацiць час.Жорсткiя дыеты. Любое абмежаванне таго цi iншага прадукту цi групы прадуктаў прыводзiць да незбалансаванасцi харчавання, парушае абмен рэчываў i выклiкае дадатковы стрэс для арганiзма. Трэба правiльна ўжываць разнастайную ежу i есцi пакрысе. А атрыманыя калорыi трацiць з дапамогай фiзiчнай нагрузкi. Любое абмежаванне таго цi iншага прадукту цi групы прадуктаў прыводзiць да незбалансаванасцi харчавання, парушае абмен рэчываў i выклiкае дадатковы стрэс для арганiзма. Трэба правiльна ўжываць разнастайную ежу i есцi пакрысе. А атрыманыя калорыi трацiць з дапамогай фiзiчнай нагрузкi.Рукола — прыродная вiягра Рэдкая страва самай лёгкай i карыснай мiжземнаморскай кухнi абыходзiцца без гэтай траўкi з гарчычна-арэхава-перачным смакам. Яшчэ ў Старажытным Рыме руколу ўжывалi не толькi як прыправу, але i ў якасцi танiзуючага сродку. Сучасныя вучоныя працягваюць адкрываць у гэтым сцiплым на выгляд салаце новыя карысныя для здароўя якасцi. Для жанчын: рукола ўваходзiць у першую дзясятку зялёнай гароднiны па ўтрыманнi правiтамiну А, якi таксама называюць вiтамiнам прыгажосцi. Ён забяспечвае здаровы выгляд: робiць валасы блiскучымi, пазногцi моцнымi, скуру маладой. Для мужчын: раслiна ўтрымлiвае добрую колькасць так званых афрадызiякаў — рэчываў, якiя абуджаюць сэксуальнасць. Таму яе яшчэ называюць прыроднай вiяграй. Для ўсiх: у салаце шмат вiтамiну С, якi павышае ўстойлiвасць да захворванняў i стомленасцi. Дадавайце зяленiва ў ежу i не бойцеся перадазiроўкi. Рукола падыходзiць да любых салатаў, мяса, рыбы. Святлана БАРЫСЕНКА.
Чтобы разместить новость на сайте или в блоге скопируйте код:
На вашем ресурсе это будет выглядеть так
Хуткае ўжыванне ежы. Жаваць трэба павольна, паколькi добра раздробленая ежа лепей ператраўляецца i засвойваецца. Акрамя таго, толькi так можна пазбегн
|
|