Сапраўдная беларуская кухня: Гусь печаная з яблыкамі і падліўкай па-літоўску. 21.by

Сапраўдная беларуская кухня: Гусь печаная з яблыкамі і падліўкай па-літоўску

08.12.2010 11:02 — Новости Общества |  
Размер текста:
A
A
A

Источник материала:

1 гусь,соль, 0,5 лыжкі кмену, 2 цыбулі, да 20 дробных і 10 вялікіх яблык, 1 лыжка мукі.

З укормленай гусі зняць залішні тлушч, нацерці яе соллю і кменам зверху і з сярэдзіны, нафаршаваць дробнымі яблыкамі і пячы на блясе, падсыпаўшы папярэдне прыгаршчамі рэзанай цыбулі і паліваючы спачатку булёнам, а потым сокам, які будзе выцякаць з гусі. Пры падачы абкласці спечанымі асобна яблыкамі, пакласці і тыя, што былі ўсярэдзіне. Соус заправіць лыжкай мукі, моцна закіпяціць і абліць гусь; рэшту соусу падаць у соусніку.

Замест яблык гусь можна нафаршаваць, дзеля разнастайнасці, тушанай чырвонай капустай.

Падзяліцца навіной: 
З кнігі В. Завадзкай «Літоўская кухарка»

 
 
Чтобы разместить новость на сайте или в блоге скопируйте код:
На вашем ресурсе это будет выглядеть так
1 гусь,соль, 0,5 лыжкі кмену, 2 цыбулі, да 20 дробных і 10 вялікіх яблык, 1 лыжка мукі.З укормленай гусі зняць залішні тлушч, нацерці яе соллю і кменам зверху і з сярэдзіны,...
 
 
 

РЕКЛАМА

Архив (Новости Общества)

РЕКЛАМА


Яндекс.Метрика