Як выраблялі славутую віцебскую махорку?. 21.by

Як выраблялі славутую віцебскую махорку?

04.11.2013 17:06 — Новости Общества |  
Размер текста:
A
A
A

Источник материала:


Але час не стаяў на месцы, тытунёвая прамысловасць развівалася, у СССР выпускалася больш за 50 відаў цыгарэт на любы густ і кашалёк, а вытворчасць махоркі ў ранейшых аб'ёмах была прызнана немэтазгоднай. У 1930‑я гг. рэнтабельнасць і прадукцыйнасць віцебскай фабрыкі прывяла да закрыцця махорачных фабрык у Мінску і Бабруйску, а ў хуткім часе віцебскі махорачны цэх быў далучаны да Гродзенскай тытунёвай фабрыкі.

Па чалавечых мерках махорачная фабрыка пражыла доўгае, напоўненае падзеямі жыццё. І, выканаўшы сваю місію на Зямлі, сышла ў гісторыю. І хоць "Міністэрства аховы здароўя папярэджвае", так хочацца ўявіць, як жа пахла тая легендарная віцебская махорка.

Юлія Пухавіцкая, навуковы супрацоўнік Лепельскага раённага краязнаўчага музея

Артыкул апублікаваны ў межах серыі "Віцебск: папулярнае мінулае".

Чытайце таксама:

Легендарную віцебскую махорку прадаюць на знакамітым аўкцыёне eBay

 
 
Чтобы разместить новость на сайте или в блоге скопируйте код:
На вашем ресурсе это будет выглядеть так
У 1930‑я гг. наркам харчовай прамысловасці А. Мікаян эмацыйна заяўляў: "Без махоркі нават ваяваць нельга. Махорка - гэта абарона. Гэта праўда, не гармата, не аэраплан,...
 
 
Главные новости сегодня
 

Новости Вашего города
ТОП-новости Беларуси
Прислать новость
Лента новостей
РЕКЛАМА

Архив (Новости Общества)

РЕКЛАМА


Яндекс.Метрика