21.by - Новости Беларуси. Последние новости Беларуси из разных источников. Последние новости мира.

Малочныя прадукты: лепш абястлушчаныя!

25.08.2009 22:21 — |  
Размер текста:
A
A
A

Источник материала:

Святлана БАРЫСЕНКА

Малако i малочныя прадукты займаюць важнае месца ў харчаваннi як дзiцячага, так i дарослага насельнiцтва. Аднак, паводле слоў намесніка міністра аховы здароўя — Галоўнага дзяржаўнага санітарнага ўрача РэспублікіБеларусь Міхаіла РЫМЖЫ, чым больш дарослымi мы становiмся, тым менш тлустымi яны павiнны быць.

Асаблiвую каштоўнасць уяўляюць бялкi малака, якiя ўтрымлiваюць усе неабходныя для жыццядзейнасцi арганiзма незаменныя амiнакiслоты. Малако, малочныя прадукты, асаблiва кiсламалочныя, з’яўляюцца добрым лячэбным сродкам для людзей, якiя пакутуюць ад страўнiкава-кiшачных захворванняў. У тэхналогii вырабу кiсламалочных прадуктаў выкарыстоўваюцца бактэрыяльныя закваскi. Малочнакiслыя бактэрыi ствараюць у страўнiкава-кiшачным тракце кiслае асяроддзе, што перашкаджае развiццю гнiласных бактэрый, якiя выклiкаюць распад бялкоў ежы з утварэннем таксiчных рэчываў.

Зараз шырокае распаўсюджанне атрымалi кiсламалочныя прадукты, узбагачаныя прабiётыкамi — прадстаўнiкамi абарончай флоры арганiзма i вiтамiнамi А, С, Д, Е. Сёння вырабляецца досыць шырокi асартымент як традыцыйных прадуктаў (смятана, кефiр, сыракваша, ражанка), так i кiсламалочных прадуктаў новага пакалення, узбагачаных бiфiдабактэрыямi, лактулозай, з выкарыстаннем фруктовых напаўняльнiкаў (ёгурты, бiяёгурты, бiякефiр, бiфiлiн). Высокае ўтрыманне ў кiсламалочных прадуктах бiфiдабактэрый спрыяе нармалiзацыi мiкрафлоры арганiзма чалавека i павышае iмунiтэт. Асаблiва карысныя «жывыя» ёгурты i бiяёгурты, якiя вырабляюцца без тэрмiчнай апрацоўкi. Спалучэнне малочнай сыравiны з фруктова-ягаднымi напаўняльнiкамi значна ўзбагачае прадукты прыроднымi бiялагiчна актыўнымi рэчывамi: вiтамiнамi, арганiчнымi кiслотамi i мiнеральнымi солямi. Пры гэтым жалеза засвойваецца арганiзмам значна лепш, чым тое, што ўваходзiць у склад лекавых прэпаратаў. Фрукты i ягады, якiя ўваходзяць у якасцi напаўняльнiкаў у кiсламалочныя прадукты, з’яўляюцца натуральнымi вiтамiнаакiсляльнiкамi. Яны ўтрымлiваюць шмат карацiну, а арганiчныя кiслоты актывiзуюць дзейнасць стрававальных сокаў i паляпшаюць рухальную функцыю кiшэчнiка.

Найбольш карыснымi з’яўляюцца абястлушчанае малако i малочна-кiслыя прадукты, якiя не саступаюць па сваёй бiялагiчнай каштоўнасцi неразведзенаму малаку. Пры гэтым энергетычная каштоўнасць абястлушчанага малака амаль у 2 разы меншая, чым неразведзенага. У абястлушчанае малако пераходзiць з неразведзенага звыш 70 працэнтаў сухiх рэчываў, а бялкi i малочны цукар — поўнасцю. Мiнеральныя рэчывы амаль усе пераходзяць з неразведзенага малака ў абястлушчанае.



 
 
Чтобы разместить новость на сайте или в блоге скопируйте код:
На вашем ресурсе это будет выглядеть так
Малако i малочныя прадукты займаюць важнае месца ў харчаваннi як дзiцячага, так i дарослага насельнiцтва. Аднак, паводле слоў намесніка міністра аховы
 
 
 

РЕКЛАМА

Архив

РЕКЛАМА


Все новости Беларуси и мира на портале news.21.by. Последние новости Беларуси, новости России и новости мира стали еще доступнее. Нашим посетителям нет нужды просматривать ежедневно различные ресурсы новостей в поисках последних новостей Беларуси и мира, достаточно лишь постоянно просматривать наш сайт новостей. Здесь присутствуют основные разделы новостей Беларуси и мира, это новости Беларуси, новости политики, последние новости экономики, новости общества, новости мира, последние новости Hi-Tech, новости культуры, новости спорта и последние новости авто. Также вы можете оформить электронную подписку на новости, которые интересны именно вам. Таким способом вы сможете постоянно оставаться в курсе последних новостей Беларуси и мира. Подписку можно сделать по интересующим вас темам новостей. Последние новости Беларуси на портале news.21.by являются действительно последними, так как новости здесь появляются постоянно, более 1000 свежих новостей каждый день.
Яндекс.Метрика