Ужыванне чыпсаў вядзе да раку страўніка
Ужыванне чыпсаў вядзе да раку страўніка
Такую думку ў iнтэрв’ю карэспандэнту агенцтва "Мiнск—Навiны" выказаў галоўны ўрач Мiнскага гарадскога клiнiчнага анкалагiчнага дыспансэра Зiгмунд Гедрэвiч. Справа ў тым, патлумачыў спецыялiст, што адно з абавязковых умоў прыгатавання чыпсаў — высокая тэмпература. А калi багатую на вугляводы бульбу даводзяць да такой "кандыцыi", адбываецца працэс утварэння рэчыва пад назвай "акрыламiд". "Доза" гэтага рэчыва ў 100-грамовым пакецiку чыпсаў перавышае максiмальна дапушчальную канцэнтрацыю ў 500 разоў. Вольга ГРЫГОР’ЕВА, "Мiнск—Навiны".
Чтобы разместить новость на сайте или в блоге скопируйте код:
На вашем ресурсе это будет выглядеть так
Такую думку ў iнтэрв’ю карэспандэнту агенцтва "Мiнск—Навiны" выказаў галоўны ўрач Мiнскага гарадскога клiнiчнага анкалагiчнага дыспансэра Зi |
|