Ужыванне брокалі знiжае рызыку развiцця хваробаў лёгкiх
Ужыванне брокалі знiжае рызыку развiцця хваробаў лёгкiх
Амерыканскiя вучоныя высветлiлi, што рэчыва сульфарапан, якое ўтрымлiваецца ў капусце брокалi, знiжае рызыку развiцця сур’ёзных хваробаў лёгкiх, паведамляюць iнфармагенцтвы. Сульфарапан павышае дзейнасць гена NRF2, якi абараняе клеткi лёгкiх ад насычанага таксiнамi паветра. Таксама гэты актыўны кампанент змяншае рызыку сардэчных прыступаў i iнсультаў. Ужыванне брокалi асаблiва неабходнае курцам i тым, хто працуе ў месцах з павышанай забруджанасцю навакольнага асяроддзя. Кар БЕЛТА.
Чтобы разместить новость на сайте или в блоге скопируйте код:
На вашем ресурсе это будет выглядеть так
Амерыканскiя вучоныя высветлiлi, што рэчыва сульфарапан, якое ўтрымлiваецца ў капусце брокалi, знiжае рызыку развiцця сур’ёзных хваробаў лёгкiх, павед
|
|