Чарніцы. 21.by

Чарніцы

13.08.2011 — Новости Общества |  
Размер текста:
A
A
A

Источник материала:

Здавён у народзе ведалі, што ягады чарніц неабходна ўжываць пры праблемах страўніка і кішэчніка, пры дыябеце, захворваннях пячонкі і іншых органаў крыві, рэўматызме і падагры.

 Чарніцы таксама стабілізуюць зрок.

 Чарніцы — галінкі разам з ягадамі — сушылі на зіму, вешалі ў цёмных месцах. Шматгадовы вопыт народа вучыць, што вельмі карысна ўжываць чарніцы ў спёку, яны дапамагаюць падтрымліваць сілы ў арганізме. З чарніц варылі смачнае духмянае варэнне, кампоты.

 Ягады чарніц захоўваюць свае каштоўныя лекавыя якасці і не губляюць вялікай колькасці вітамінаў, нават калі іх сушыць і варыць.

Аксана КАТОВІЧ, Янка КРУК.

 
 
Чтобы разместить новость на сайте или в блоге скопируйте код:
На вашем ресурсе это будет выглядеть так
Здавён у народзе ведалі, што ягады чарніц неабходна ўжываць пры праблемах страўніка і кішэчніка, пры дыябеце, захворваннях пячонкі і іншых органаў крыві,...
 
 
 

РЕКЛАМА

Архив (Новости Общества)

РЕКЛАМА


Яндекс.Метрика