Жыхарка Залесся здзіўляе кулінарнай творчасцю. 21.by

Жыхарка Залесся здзіўляе кулінарнай творчасцю

Размер текста:
A
A
A

Любая страва, калі яе знешне ўпрыгожыць і аздобіць, стане ўдвая смачней. А калі гэта духмяны кандытарскі выраб – і тым больш.
Жыхарка Залесся здзіўляе кулінарнай творчасцю
Заўсёды наперабой трое сыноў і муж Аксаны Мальчуковай з «змятаюць» са стала прыгатаваныя яе ўмелымі спрытнымі рукамі бублікі, блінцы, тарты, рулеты, пірожныя і ўсё, што называецца дэсертам. Вычвараць такія апетытныя ласункі маладая жанчына прылаўчылася ў падлеткавым узросце, калі па воле лёсу засталася без маці, і трэба было сталець раней звычайнага. А потым і для ўласных дзяцей старалася стварыць невялічкае «свята жывата», прычым як старэйшы Юра, так і Андрэй з Уладзімірам «б’юцца» за спакушальны кавалак залацістай булачкі ці перніка. Дарэчы, у Аксаны Міхайлаўны выдатна атрымоўваюцца імбірныя, а ў будучым кулінар разглядае магчымасць выпякаць і тульскія.
Каб здобныя прысмакі выходзілі і прывабнымі, і смачнымі, плануе прайсці адпаведныя кандытарскія курсы ў кампаніях «Лідар», або «Акадэмлайн». Аксана чакае, калі ж, урэшце, атрымае дадатковыя веды і ў чарговы раз парадуе сваіх «хлопцаў» духмянай спакусай.
Па спецыяльнасці плітачнік-абліцоўшчык, а па прафесіі мастацкі кіраўнік Залескага кінаканцэртнага цэнтра, яна яшчэ і выдатны кветкавод. На зямельным надзеле Мальчуковых знайшлося месца пыхным кустам сартавых лілей, радуюць вясной больш за 20 відаў цюльпанаў, а таксама іншыя вулічныя «люцікі». У наступным годзе гэта аранжарэя размесціцца на падворку новай хаты, куды муж і жонка мяркуюць перабрацца перад Новым годам і справіць наваселле ўсёй сям’ёй. Знойдзецца там, канешне ж, прытулак не толькі грацыёзным ружам і гладыолусам, за надзейнымі сценамі дома атрымае прапіску ідылія, любоў, гармонія і… салодкія маміны рулікі, пірагі і пончыкі – тое, што народзіць у духоўцы смачная фантазія Аксаны Мальчуковай.
Валянціна ПРАНКЕВІЧ.

 
 
Чтобы разместить новость на сайте или в блоге скопируйте код:
На вашем ресурсе это будет выглядеть так
Любая страва, калі яе знешне ўпрыгожыць і аздобіць, стане ўдвая смачней. А калі гэта духмяны кандытарскі выраб – і тым больш. Заўсёды наперабой трое сыноў і муж...
 
 
 


Архив (Новости Общества)

21.by в социальных сетях


© 2004-2018 21.by
Яндекс.Метрика