Жыхарка Залесся здзіўляе кулінарнай творчасцю. 21.by

Жыхарка Залесся здзіўляе кулінарнай творчасцю

Размер текста:
A
A
A

Любая страва, калі яе знешне ўпрыгожыць і аздобіць, стане ўдвая смачней. А калі гэта духмяны кандытарскі выраб – і тым больш.
Жыхарка Залесся здзіўляе кулінарнай творчасцю
Заўсёды наперабой трое сыноў і муж Аксаны Мальчуковай з «змятаюць» са стала прыгатаваныя яе ўмелымі спрытнымі рукамі бублікі, блінцы, тарты, рулеты, пірожныя і ўсё, што называецца дэсертам. Вычвараць такія апетытныя ласункі маладая жанчына прылаўчылася ў падлеткавым узросце, калі па воле лёсу засталася без маці, і трэба было сталець раней звычайнага. А потым і для ўласных дзяцей старалася стварыць невялічкае «свята жывата», прычым як старэйшы Юра, так і Андрэй з Уладзімірам «б’юцца» за спакушальны кавалак залацістай булачкі ці перніка. Дарэчы, у Аксаны Міхайлаўны выдатна атрымоўваюцца імбірныя, а ў будучым кулінар разглядае магчымасць выпякаць і тульскія.
Каб здобныя прысмакі выходзілі і прывабнымі, і смачнымі, плануе прайсці адпаведныя кандытарскія курсы ў кампаніях «Лідар», або «Акадэмлайн». Аксана чакае, калі ж, урэшце, атрымае дадатковыя веды і ў чарговы раз парадуе сваіх «хлопцаў» духмянай спакусай.
Па спецыяльнасці плітачнік-абліцоўшчык, а па прафесіі мастацкі кіраўнік Залескага кінаканцэртнага цэнтра, яна яшчэ і выдатны кветкавод. На зямельным надзеле Мальчуковых знайшлося месца пыхным кустам сартавых лілей, радуюць вясной больш за 20 відаў цюльпанаў, а таксама іншыя вулічныя «люцікі». У наступным годзе гэта аранжарэя размесціцца на падворку новай хаты, куды муж і жонка мяркуюць перабрацца перад Новым годам і справіць наваселле ўсёй сям’ёй. Знойдзецца там, канешне ж, прытулак не толькі грацыёзным ружам і гладыолусам, за надзейнымі сценамі дома атрымае прапіску ідылія, любоў, гармонія і… салодкія маміны рулікі, пірагі і пончыкі – тое, што народзіць у духоўцы смачная фантазія Аксаны Мальчуковай.
Валянціна ПРАНКЕВІЧ.

 
 
Чтобы разместить новость на сайте или в блоге скопируйте код:
На вашем ресурсе это будет выглядеть так
Любая страва, калі яе знешне ўпрыгожыць і аздобіць, стане ўдвая смачней. А калі гэта духмяны кандытарскі выраб – і тым больш. Заўсёды наперабой трое сыноў і муж...
 
 
 


Архив (Новости Общества)

21.by в социальных сетях

Свежие газеты

19.09.2018
Mir24.TV Belarus
Івацэвіцкі веснік
Кобринский вестник
Навiны Палесся
Полесская правда
Пинский Вестник
Двинская правда (Верхнедвинск)
Гарадоцкi веснiк
Днепровская правда (Дуюровно)
Лепельский край
Новости Полоцка
Патриот (Ушачи)
Герой працы
Газета Авангард
Новости Ветки
Калiнкавiцкiя навiны
Лоевский край
Чырвоны Кастрычнiк
Петрыкаускiя навiны
Хойницкiя навiны
Новости Волковыска
Вороновская газета
Полымя
Lida.Info
Заря над Неманам
Свислочская газета
Светлы шлях
Единство
Новости Дзержинска
Нясвижскiя навiны
Слуцк Город
Смалявiцкi край
Soligorsk News
Маяк Преднепровья
Радзiма
Горецкий вестник
Савецкая вёска
Кричевская жизнь
Асiповiцкi край
Новости Хотимска
Новы дзень (Жлобин)
Святло кастрычнiка (Мстиславль)
20.09.2018
Mir24.TV Belarus
Патриот (Ушачи)
Чырвоны прамень
Газета Авангард
Петрыкаускiя навiны
Новости Волковыска
Полымя
Lida.Info
Заря над Неманам
Свислочская газета
Светлы шлях
Новости Хотимска
Святло кастрычнiка (Мстиславль)

© 2004-2018 21.by
Яндекс.Метрика