Гарбузы
Гарбузы
У апошнiя днi сакавiка гаспадынi правяраюць насенне гарбузоў i падрыхтоўваюць яго да пасеву. Гарбузы заўсёды былi культурай абавязковай на стале i лiчылiся надзейнымi i непатрабавальнымi. Іх пасевам пачыналiся сельскагаспадарчыя работы, iх зборам яны i заканчвалiся. Гарбузамi кармiлi хатнюю жывёлу, з iх варылi смачныя духмяныя кашы, у працяглыя зiмовыя вечары ласавалiся семкамi. l Навукоўцы пры даследаваннi зярнятак гарбуза i сланечнiка, заўважылi, што нi ў адной раслiне няма больш такога складу вiтамiнаў, амiнакiслотаў i iншых рэчываў, якiя так неабходны чалавеку. l 100 грамаў сырых ачышчаных гарбузовых зярнятак, з’едзеных на пусты страўнiк тры днi запар, цудоўна дапамагаюць дзецям пазбавiцца ад глiстоў. l Гарбузы выкарыстоўвалi пры захворваннях печанi i нырак, а таксама пры падагры. l Кожная гаспадыня ведала, што "гарбузы садзяць, калi поўня, каб былi поўныя". Аксана КАТОВIЧ, Янка КРУК.
Чтобы разместить новость на сайте или в блоге скопируйте код:
На вашем ресурсе это будет выглядеть так
У апошнiя днi сакавiка гаспадынi правяраюць насенне гарбузоў i падрыхтоўваюць яго да пасеву. Гарбузы заўсёды былi культурай абавязковай на стале i лi
|
|