Сапраўдная беларуская кухня: морква з гарохам
16.06.2010 10:40
—
Новости Общества
|
4—5 морквінаў, 800 г свежага гароху ў стручках, 3—4 кавалачкі цукру, соль, кроп, 1—1,5 лыжкі масла, 0,5 лыжкі мукі, некалькі лыжак булёну. Каб прыгатаваць гэтую страву з двух гатункаў гародніны, трэба спачатку моркву патушыць асобна, а гарох адварыць у падсоленай вадзе асобна да паўгатоўнасці. Затым моркву і адцэджаны гарох трэба змяшаць, дадаць масла, соль, муку, кроп, даліць булёну і патушыць да гатоўнасці. У посныя дні замест булёну можна выкарыстаць ваду, а масла тады пакласці трохі больш. З кнігі В. Завадскай «Літоўская кухарка», 1854 г. Падрыхтавала НБ Чтобы разместить новость на сайте или в блоге скопируйте код:
На вашем ресурсе это будет выглядеть так
4—5 морквінаў, 800 г свежага гароху ў стручках, 3—4 кавалачкі цукру, соль, кроп, 1—1,5 лыжкі масла, 0,5 лыжкі мукі, некалькі лыжак булёну.Каб прыгатаваць гэтую страву з...
|
|