Хлеб у спісе культурных каштоўнасцей
19.01.2013
—
Новости Общества
|
Аказваецца, можна. Для гэтага трэба толькі паехаць у вёску Дзеркаўшчына, што ў Глыбоцкім раёне Віцебскай вобласці, да пенсіянеркі Сцепаніды Лупач. Жанчына якраз займаецца выпечкай аржанога (жытняга) хлеба па старадаўняй традыцыйнай тэхналогіі. Гэтым зацікавіліся ў Міністэрстве культуры. І на днях аўтарытэтная камісія ўключыла распрацоўку, або, як па-навуковаму называюць, “элемент Сцепаніды Лупач”, у Дзяржаўны спіс гісторыка-культурных каштоўнасцей Рэспублікі Беларусь. Такога ж права дабілася і работа Тэрэсы Струй з вёскі Мацюкова, якая праславілася прыгатаваннем традыцыйнай стравы «Масляны баран». Дапамог жанчынам выйсці «на арбіту вядомасці» Глыбоцкі раённы метадычны цэнтр і асабліва яго работнік Наталія Нікіфаровіч. Уладзімір САУЛІЧ, «БН» Чтобы разместить новость на сайте или в блоге скопируйте код:
На вашем ресурсе это будет выглядеть так
Аказваецца, можна. Для гэтага трэба толькі паехаць у вёску Дзеркаўшчына, што ў Глыбоцкім раёне Віцебскай вобласці, да пенсіянеркі Сцепаніды Лупач. Жанчына якраз...
|
|