Верашчака. 21.by

Верашчака

04.12.2019 — Разное |  
Размер текста:
A
A
A

Источник материала:

Традыцыйная беларуская, польская і літоўская страва, вядомая з “саскіх” (саксонскіх) часоў, ад сярэдзіны XVIII ст.

Для верашчакі: 
- каўбаскі белыя – 4 шт. 
- бекон – 150 г 
- цыбуля – 100 г 
- мука – 50 г 
- вада – 0,7 л 
- піва – 0,5 л 
- спецыі (кмен , лаўровы ліст, перац чорны гарошак) і соль – на смак 

Гатаванне: 
Цыбулю нарэзаць дробнымі кубікамі і пасіраваць да залацістага колеру. Дабавіць на патэльню нарэзаны саломкай бекон, прадаўжаючы абсмажваць. Тым часам каўбаскі адварыць у вадзе з півам і спецыямі, нарэзаць іх. 
У працэджаны булён дабавіць цыбулю і бекон, кружкі каўбасак. На сухой патэльні пасіраваць муку да крэмавага колеру, астудзіць і развесці астатнім булёнам або вадой да аднароднай кансістэнцыі. Гэту сумесь тонкім струменьчыкам, пастаянна памешваючы, уліць у верашчаку з каўбаскамі і патушыць на маленькім агні да загусцення. 
Верашчаку падаць у гаршчочку.

 
 
Чтобы разместить новость на сайте или в блоге скопируйте код:
На вашем ресурсе это будет выглядеть так
Традыцыйная беларуская, польская і літоўская страва, вядомая з “саскіх” (саксонскіх) часоў, ад сярэдзіны XVIII ст.
 
 
 

РЕКЛАМА

Архив (Разное)

РЕКЛАМА


Яндекс.Метрика